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Q&A 1/2021 

Spørgsmål: 

I forbindelse med sort flag (regel 30.4) findes der en case 65, som angiver, at såfremt 
en båd forsætter med at sejle, selvom den er vidende om at den har brudt regel 30.4, 
så har den brudt regel 2. Vil det samme være gældende, hvis kapsejladskomiteen 
brugte signalflag U (regel 30.3)? 

Svar: 

World Sailing udgiver en case book i tilknytning til kapsejladsreglerne. Case book'en 
indeholder autoritative tolkninger af kapsejladsreglerne.  

I situationer, hvor der er tvivl om tolkningen af en given regel, kan sagerne i case 
book'en være til hjælp. Anvendeligheden af en sag i case book'en i forhold til at 
afgøre et konkret spørgsmål (fx i forbindelse med en protest) afhænger af, i hvor høj 
grad der er overensstemmelse mellem det aktuelle spørgsmål og kendsgerningerne i 
sagen fra case book'en. I forbindelse med en afgørelse af en protest må 
protestkomiteen foretage en vurdering heraf.  

I det aktuelle spørgsmål vil det være rimeligt at bruge samme princip som i case 65, 
idet det afgørende i casen for at båden har brudt regel 2 er, at det blev fastslået som 
kendsgerning af protestkomitéen, at båden var klar over at den var på banesiden af 
startlinjen ved sit startsignal. 
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