Dansk SejlunionLær at kitesurfe

Kitesurfing er en sport fuld af udfordring, fart, høje hop og action. Alle kan lære at kitesurfe. Men kitesurfing kan være farligt, og derfor anbefaler Dansk Sejlunion og Kiteboarding Danmark begyndere at tage et certificeret kitesurfing kursus.

5 gode råd når du køber et kitekursus

1: Fokusér på færdigheder frem for pris!
Vælg derfor et "DS-kitekursus" efter "Kitesurfer 1 Diplom" eller en lignende anerkendt standard på en Dansk Sejlunion certificeret kiteskole. Et "DS-kitekursus" tager typisk mindst 6-8 timer. Kitesurfing er ikke noget, man "prøver" - der er nogle basale færdigheder, man skal lære, før man kommer på boardet. 

Kitesurfer Diplom A5 Maj15 Web 1

"DS-kitekurser" er den nationale standard for hensigtsmæssig og sikker instruktion i kitesurfing. Dansk Sejlunion og den landsdækkende klub Kiteboarding Danmark anbefaler begyndere at tage et "DS-kitekursus" på en certificeret kiteskole.

I sidste ende handler det om din sikkerhed på et kitekursus og ligeledes også din videre karriere i kitesurfing.

Når du vil lære at kitesurfe, modtager du hensigtsmæssig instruktion i sikre rammer på en certificeret kiteskole. På et "DS-kitekursus" lærer du alle de ting, der bringer dig sikkert og godt videre i sporten.

Tryk på billedet for at se alle punkter på "Kitesurfer 1" diplomet, som er din sikkerhed for et godt kitesurfing kursus.

2: Insistér på, at dette tilmeldingsskema skal udfyldes til alle typer kurser eller events for begyndere på en certificeret kiteskole.

3: På forlangende skal enhver kommerciel kiteskole - uanset samarbejde med Dansk Sejlunion - kunne vise dig en lovpligtig sikkerhedsinstruks og dokumentere, at instruktører har en relevant kvalificeret baggrund.

4: Tjek altid om instruktøren er certificeret instruktør. Se listen nedenfor.

5: Kontakt Dansk Sejlunion, hvis du har taget et kitekursus på en certificeret kiteskole eller ved en certificeret instruktør, og retningslinjerne ikke blev overholdt.

At deltage på et kitekursus indebærer normal accept af risiko, men en kommerciel kiteskole kan ikke fraskrive sig erhvervsansvar.

Dansk Sejlunion Certificerede Kiteskoler

Sjælland

Jylland

Københavns Kiteskole Kitesurf Skole
Learn2kitesurf.dk Kitevest.dk
Amager Kiteskole: Kiteskolen Østjylland
Kite CPH Surf Agency
Kiteskolen.dk Idrætshøjskolen Sønderborg
surfcenter.dk Kaløvig Bådelaug
Startkitesurfing.dk Stay Salty
Kiterider.dk Outdoorpilots
Kitesjælland
KitePro
Køge Bugt Kitesurfing
Holbæk Sejlklub
Sebbers Surfshop

Fyn

Bornholm

BorgsSurfshop Eastwind
Surf & Ski Odense
Skolerne i Oure Sport & Performing Arts

Dansk Sejlunion certificerede instruktører

Herunder fremgår Dansk Sejlunion certificerede instruktører. Instruktører fremgår af listen, når de har bestået både det teoretiske instruktørkursus og det praktiske instruktørkursus.

Se liste over instruktører på nedenstående link.

Certificerede Kitesurf Instruktoerer
Andre muligheder end DS-kitekurser

Du skal være opmærksom på, at nogle certificerede kiteskoler udbyder andre typer af kurser end "DS-kitekurser".

Dansk Sejlunion og Kiteboarding Danmark anbefaler at købe et "DS-kitekursus" eller lignende certificeret standard, og at du tilkøber "Kitesurfer 2 Diplom", inden du kitesurfer på dybt vand.

Dansk Sejlunion anbefaler, at du under alle omstændigheder køber et kitekursus på en Dansk Sejlunion certificeret kiteskole, fordi det i sidste ende handler om din sikkerhed. Kiteskoler, som samarbejder med Dansk Sejlunion, overholder lovgivningen om professionel oplæring i sejlads.

Du kan læse meget mere om certificerede kiteskoler og "DS-kitekurser" i en artikel fra Dansk Sejlunions medlemsblad "Sejler" her.

Dsu _flyer _kbdk _105x 132Dsu _flyer _kbdk _105x 132

Senest opdateret: 27. juli 2016