Dansk SejlunionDe nominerede til Klubudviklingsprisen 2018

Stem på din favorit-kandidat til Klubudviklingsprisen 2018 inden d. 1. marts. Læs om kandidaterne herunder. Afgiv din stemme nederst på siden.

Om Klubudviklingsprisen

Dansk Sejlunions Klubudviklingspris tildeles en sejlklub, en gruppe af klubpersoner eller en enkeltperson, som i det forløbne år har skabt aktiviteter, der har fået flere sejlere på vandet – eller fået sejlere på vandet i flere timer. Med Klubudviklingsprisen ønsker Dansk Sejlunion at anerkende det målrettede initiativ, den nyskabende idé eller den ekstraordinære indsats, som gør en forskel i klublivet, og som kan være til inspiration for alle i dansk sejlsport.

Se mere om Dansk Sejlunions Klubudviklingspris ved at trykke på banner til højre.

Stem på din favorit nederst på siden

Mød de nominerede til Klubudviklingsprisen 2018:


Horsens Sejlklub

Img 0505 Kopi

Aktiviteter for at få flere nye sejlere på vandet og samtidig fokusere på aktiviteter for eksisterende medlemmer har vist sig succesfuld i Horsens Sejlklub, der med investering af 3 nye moderne sportsbåde, skaber nye muligheder og binder flere aktiviteter sammen. Kølbådssejlads for unge sejlere, kapsejlads for sejlerskole samt træning til Sejlsportsligaen i de ny-investerede både er nye tiltag for at skabe tidssvarende aktiviteter i sejlsport.


Træningsfælleskab for junior/ungdom på Øresund

Træningsfællesskab Øresund

Christian Stahl, Lars Gandrup Petersen, Peter Pejtersen og Lars Korsbæk Breum fra Snekkersten Skotterup Sejlklub, Sletten Bådeklub og Espergærde Sejlklub

Med et fokus på at udnytte de praktiske ressourcer optimalt i kombination med at realisere drømmen om et aktivt teenage-liv på vandet er hjørnestene lagt i et projekt, hvor perspektivet for unge sejlere løftes ud over egen sejlklubs interesser. En turnusordning i et træningsfællesskab, hvor de unge sejlere flyttes rundt af en måneds varighed mellem tre værtsklubber, har vist sig særdeles succesfuld for de deltagende klubber og de unge jollesejlere. Målgruppen spænder fra let erfarne sejlere til meget ambitiøse kapsejlere.  

 

Dan Cort Jørgensen, Nautilus Hvalpsund

IMG_9709-Edit _2 2

Siden Dan Cort Jørgensen i 2009 blev formand for Nautilus Hvalpsund har der været fokus på frivillighed, aktivitetsudvikling og kommunikation til klubbens medlemmer. Det har medført et kulturskifte til en meget aktiv klub i positiv forandring. En helt ny generation af voksne sejlere er kommet til, hvor klubben har gjort en lang række tiltag for at tilbyde aktiviteter og vejledning til nye sejlere. Klubben har med Dan Cort Jørgensen i spidsen desuden etableret flere nye tilbud til alle aldersgrupper for at rekruttere medlemmer, herunder etableret en juniorafdeling.


Nibe Sejlklub

Nibe Sejlklub - Klubsejlads -1

På få år har Nibe Sejlklub oplevet en stor medlemsvækst gennem en målrettet indsats for at tiltrække nye mennesker i alle aldre til sejlsporten. Afsættet var en ny bestyrelse, som slog dørene op og inviterede nye ansigter velkommen til sejlsporten. Mangfoldighed, fællesskab og aktiviteter har på få år skabt en forrygende udvikling med 40 frivillige, som realiserer en ambitiøs og målrettet visionsplan med realistiske og værdiskabende mål for klubbens udvikling. Med afsæt i den positive udvikling er et af de næste skridt at realisere drømmen om et nyt klubhus.


Danni Jakobsen & Sebastian Kornum

Danni Og Sebastian

De to windsurfere på internationalt niveau, Danni Jakobsen og Sebastian Kornum, har taget initiativ til at styrke bredden i dansk windsurfing samt rekruttering til kapsejlads på nationalt niveau via en række trænings-clinics og breddestævner benævnt ”Jibe Clinic” og ”Surfers Cup”. Arrangementerne imødekommer i høj grad en målgruppe, som står på springbrættet til at komme videre i windsurfing, herunder at deltage i kapsejlads. I projektet fokuseres der bl.a. på, hvordan eliten kan bidrage til udvikling af sporten i frivillighedens og breddens ånd.


Sejlklubben Køge Bugts ungdomsafdeling

Stege

Gennem en videreudvikling af års succes i Sejlklubbens Køge Bugts ungdomsafdeling arbejder afdelingen nu med at skabe miljøer, som rækker langt ud over egen klub. Klubbens ungdomsafdeling er initiativtager til genetablering af klasseorganisationer for Tera og Feva, herunder med afholdelse af åbne træningslejre. I kredsregi arbejder ungdomsafdelingen aktivt sammen med andre klubber om at skabe attraktive åbne aktiviteter og stævner for børn og unge sejlere. Desuden er afdelingens særdeles aktiv i at tage ansvar for uddannelse af unge trænere og kapsejladsledere. 


Jakob Frost, Faaborg Sejlklub

Jakob _sejler

Med Jakob Frost i spidsen har Faaborg Sejlklub gennem de seneste år formået at skabe rammerne for et aktivt og socialt miljø med et stabilt og højt niveau af aktiviteter for børn, unge og voksne sejlere. Jakob Frost har formået at gøre Faaborg Sejlklub til ét stort fællesskab på tværs af afdelinger og aktiviteter. Det har krævet en række modige valg, som Jakob har stået i spidsen for at følge til dørs. Faaborg Sejlklub har siden Jakob blev formand oplevet medlemsvækst i alle aldersgrupper og er en særdeles aktiv klub, herunder som arrangør af større kapsejladser samt større events i samarbejde med en lang række aktører inden for sport og fritid. 


Thurø Sejlklub

TSK2

Gennem flere år har Thurø Sejlklub arbejdet for at skabe en klub, hvor aktiviteter skabes i fællesskab og på tværs af mange udvalg. Klubben har investeret i moderne sportslige både, der bruges på tværs af klubbens aktiviteter. Det gælder træning til klubbens deltagelse i Sejlsportsligaen, ungdomssejlads, og fra 2017 i det nye projekt ”Sejl og studer”, hvor unge studerende kan lære at sejle – herunder sejle kapsejlads – i tidssvarende kølbåde. Klubben samarbejder lokalt og regionalt omkring at udbrede sejlsporten og at skabe tidssvarende aktiviteter.

Stem på din favorit herunder

Senest opdateret: 1. februar 2018