Dansk Sejlunion11. oktober 2015 08:40 af Flemming Ø. Pedersen

Anne-Marie Rindom suveræn vinder i Frankrig

Den er hjemme. Anne-Marie Rindom jubler efter Medal Race i La Rochelle. Foto: Cristophe Breschi

Anne-Marie Rindom hentede lørdag en af karrierens største sejre ved i overlegen stil at vinde EUROSAF-stævnet i franske La Rochelle.

Anne-Marie Rindom kunne lørdag træde op på øverste podieplads ved Laser Radial-klassens EUROSAF-stævne i La Rochelle, Frankrig.

Triumfen blev grundlagt efter en suveræn præstation tidligere på ugen, hvor den 24-årige Horsens-sejler placerede sig i top-fire i hver af de første syv sejladser.

Før lørdagens Medal Race havde Rindom således opbygget et så stort forspring, at hun kun i yderste teori kunne miste sejren

Den mulighed var aldrig i nærheden af at opstå. I Medal Race kom Rindom i mål på en syvendeplads – lige i kølvandet på den franske sejler, der som den eneste havde en papirtynd chance for at indhente danskeren.

Årets anden triumf
Det var Rindoms anden store sejr i 2015, efter hun tilbage i januar vandt World Cup-stævnet i Miami. Siden da har hendes sæson budt på blandede resultater, herunder en skuffende sjetteplads ved EM i Kaløvig. 

Også Sarah Gunni var med i Medal Race, hvor hun gennem det meste af sejladsen lå helt i front - for til sidst at måtte indkassere en straf og gå i mål som nummer fem. Samlet sluttede Gunni på sjettepladsen. 

Uden for Medal Race sluttede Sofie Slotsgaard på 24. pladsen, mens Laura Topsøe-Jensen blev nummer 34.

Radial-sejlernes næste store opgave er VM, der sejles i Oman fra den 17. november. VM-stævnet er det første af tre, der tæller i den danske Radial-udtagelse til OL i Rio. 

Dansk fjerdeplads i Nacra
Nacra-feltet i La Rochelle havde en beskeden størrelse på i alt ni både - heriblandt Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck, der sluttede på fjerdepladsen.

Endelig var der dansk på startlisten i Laser Standard, hvor Christian Rost landede på en 25. plads.

Næste opgave - træning i Oure
I den kommende uge (14.-18. oktober) er både talent og elite i dansk sejlsport samlet på den årligt tilbagevendende uge 42-lejr i Oure/Lundeborg på Fyn.