Dansk Sejlunion30. januar 2016 21:09 af Flemming Ø. Pedersen

Tre danske World Cup-medaljer i Miami

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen - sølv i 49erFX ved World Cup'en i Miami. Foto: Sailing Energy

Suveræn Medal Race-sejr og World Cup-sølv til Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen. Også sølv til tilbagevendte Jonas Høgh-Christensen og bronze i Laser Radial til Sarah Gunni.

Jena Mai Hansen (27) og Katja Salskov-Iversen (21) leverede en toppræstation, da de med føring fra start til slut vandt Medal Race ved World Cup’en i Miami.

Sejren skubbede dem en tak op fra tredje- til andenpladsen i den samlede stilling. Sølvmedaljen er deres hidtil bedste World Cup-resultat, og som en ekstra bonus overtager de nu føringen i den internt danske OL-udtagelse foran Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, som måtte tage til takke med en tiendeplads i Miami.

Sølv til Jonas Høgh
Jonas Høgh-Christensen (34) er tilbage i medaljerne. En femteplads i Medal Race var lige præcis nok til at forsvare den sølvmedalje, som han lå til før finalesejladsen.

Den direkte guldduel med Jorge Zarif (BRA) kom aldrig rigtigt i spil. Zarif var flyvende fra start og førte ved de to første mærkerundinger, alt i mens Høgh midt i feltet forsøgte at finde fri luft, der kunne rykke ham højere op. Det lykkedes ikke. Brasilianeren var to’er i mål – dermed en sikker guldmedalje – mens Høghs femteplads rakte til sølvet.

”Jeg er godt tilfreds med min præstation hen over ugen. Jeg har stadig nogle ting, jeg skal forbedre. I dag ville jeg gerne have stået øverst på podiet, det må så blive en anden gang,” sagde Høgh umiddelbart efter finalen.

Medaljesucces for Gunni 
Tredje danske World Cup-medalje faldt i Laser Radial, hvor Sarah Gunni sluttede på en tredjeplads. Bronzemedaljen er en stor opmuntring for 25-årige Gunni, der i mere end to år har været forfulgt af skader.

Dagens Medal Race faldt uheldigt ud for Gunni, der sluttede sidst, om end placeringen skal ses i lyset af, at hun satsede på at holde sig i nærheden af sin finske konkurrent til tredjepladsen.

”Det lykkedes. Jeg blev sidst, og hun blev næstsidst. Så det samlede resultat var godt. Jeg er fint tilfreds,” sagde Sarah Gunni.
  
Verdensmester Anne-Marie Rindom blev nummer syv i Medal Race og sluttede samlet på niendepladsen. Dermed henter Gunni seks point på Rindom i kampen om den danske OL-udtagelse. Den endelige afgørelse falder ved Laser Radial-VM i Mexico i april. 

Se alle resultater fra World Cup Miami