Dansk Sejlunion11. maj 2016 13:08 af Henrik Tang

Delfinerne sprang til TORM Grandprix - nu går turen til Kerteminde

Nyborg Sejlforening var i weekenden d. 7.-8. maj vært for årets første TORM Ungdoms Grand Prix, som udviklede sig til et særligt et af slagsen.

Legesyge delfiner til TORM Grandprix

Da de første sejlere tog på fjorden for at træne torsdag og fredag, blev de mødt af to legesyge delfiner, som har taget ophold i Nyborg Fjord. Det giver et særligt sug i maven, når man står i trapez på en 29er, og der pludselig suser en delfin hen under en, og følger med, mens den kigger op og nærmest blinker anderkendende over den gode fart og balance gennem vandet. En besætning i en Hobie Cat 16 berettede om en episode, hvor delfinerne sammen svømmede ind mellem sideskrogene og fulgte med på et langt kryds. Det er godt, at delfinerne er gode og behændige svømmere, så der aldrig er fare for sammenstød eller tvivl om, hvem der har retten til vejen. Man kan derfor heller ikke finde noget om delfiner i Kapsejladsreglerne.

Sommervejr og perfekte sejladser

Vejret og baneforholdende var noget nær det perfekte med 4-6 m/sek stigende til 7 m/sek i en enkelt sejlads. Vinden stod begge dage konstant i kurs 120, så der var kun små korrektioner på banerne. Der blev afviklet 10 sejladser på 29er og Hobie 16 banen, og baneleder Lars Bøcker fra Korsør roste sejlerne for noget nær perfekte starter med alle tæt på, men aldrig over linien. På Europe og Laser banen var det, som sædvanligt fristes man til at sige, anderledes. Baneleder Anders Lund fra Svendborg havde flittig brug af hele flagrullen i startproceduren, med sort flag og generel tilbagekaldelse som de mest viste. Europe sejlerne er mest aggressive, og i en enkelt start var størsteparten af feltets 30 startende langt over linien, da starten gik. Det blev til 8 sejladser i alt, dog kun 7 sejladser for Laser 4,7 som var inviteret med udenfor TORM Grandprix-serien.

Efter dagens sejladser var der debriefing ved de to banecoaches, og der var på bedste fynske manér grillpølser og vand til alle. Nyborg Sejlforening havde sat alle sejl i håbet om, at sejlerne følte sig velkommen og vil komme igen, næste gang der står NSF på indbydelsen.

Resultater og galleri fra TORM Ungdoms Grandprix

Se samlede resultater her.

Se galleri fra TORM Ungdoms Grandprix nederst på siden.

TORM Junior Grandprix i den kommende weekend

Årets hidtil største jollestævne står for døren, og i forhold til sidete weekend er aktiviteten blot flyttet 30 km mod nord!

Sailextreme og TORM Junior Grandprix afvikles i den kommende weekend i Kerteminde med op imod 400 sejlere.

Ved stævnet er der deltagelse af junior-klasserne Optimist, Zoom8 og Feva samtidig med ungdoms- og voksenklaserne Europe, Laser (standard, Radial og 4.7), 29er, A-cat og Contender. I flere af klasserne er der international deltagelse, idet svenskere, nordmænd, tyskere og amerikanere har meldt deres ankomst.

Stævnet bliver derudover det første i år med besøg fra Dansk Sejlunions legeminister, idet Martin Hansen vil sørge for trygge forhold til at prøve SUP, hvad enten man er barn eller et voksent legebarn!

Følg resultater fra stævnet her.

Se mere om de enkelte klasser på "Klassernes sider" ved at trykke på banner herunder.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Inline.Campaign.cshtml)

 

TORM Grandprix Nyborg 2016