Dansk Sejlunion24. maj 2016 13:37 af Henrik Tang

Skiftende vindforhold til TORM UGP i YF

I weekenden d. 21.-22. maj var Yachtklubben Furesøen vært ved 2. afdeling af TORM Ungdoms Grandprix med deltagelse af ca. 100 sejlere.

Vindforhold til alle typer sejlere

Knap 100 sejlere deltog i 2. afdeling af TORM Ungdoms Grandprix i Yachtklubben Furesøen, hvor der blev sejlet flittigt i alle klasser på begge stævnedage. Første stævnedag foregik i ganske lette vindforhold, og dermed var sejlernes taktiske evner afgørende for sejladsernes udfald. På anden stævnedag var vindeforholdene derimod præget af god luft op til 9-10 m/sek., så her var bådhåndtering og teknik i højsædet.

Til TORM Ungdoms Grandprix i 2016 har Dansk Sejlunion tilbudt sejlere og trænere at få gode tips fra en banecoach under stævnet. Dansk Sejlunions talentudvikler, Jan Christiansen, fortæller: 

"Tiltaget med en banecoach til Ungdoms Granprix’erne har både et socialt formål og en funktion i forhold til vidensdeling. Til briefing og de-briefing er det i sig selv et hyggeligt sted at samles for sejlerne, hvor de kan dele deres oplevelser med hinanden. Og på tværs af klasserne er det en god mulighed for at lære hinanden bedre at kende. Jeg oplever faktisk meget dialog mellem klasserne – både hvad det sociale angår, men også i forhold til sejlads-delen. Til stævnet i YF var vejret jo meget omskifteligt, og der var rigtig god diskussion i forhold til både taktik og bådhåndtering i forhold til besætningens vægt."

Resultater

Hobie Cat 16 SPI Laser (Standard, Radial og 4.7)
29er Europe

TORM Junior Grandprix i Faaborg

I den kommende weekend d. 28.-29. maj afholder Faaborg Sejlklub TORM Junior Grandprix, og dermed har der været TORM Grandprix stævner de seneste fem weekender i træk. Stævnet i Faaborg er det sidste TORM Junior Grandprix i 2016, og det afslutter også forårssæsonens samlede TORM stævner, hvor i alt 515 sejlere har deltaget, når man medregner sideløbende klasseaktiviteter til de enkelte TORM stævner.

Se øvrige klasse-aktiviteter

Se mere om TORM Grandprix serien og aktiviteter i de enkelte klasser ved at trykke på bannere herunder.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Inline.Campaign.cshtml)

Se stort galleri fra TORM Ungdoms Grandprix i Yachtklubben Furesøen heruner. (Foto: Mogens Hansen og Anne Hopmann).  

TORM Ungdoms Grandprix YF 2016