Dansk Sejlunion17. maj 2016 15:13 af Henrik Tang

TORM GP - friske forhold i Kerteminde til JGP - YF melder klar til UGP

Anders Lund
Foto: Anders Lund

Ca. 400 sejlere til SailExtreme og TORM Junior Grandprix fik testet deres færdigheder i frisk vind og bygevejr.

Køligt forårsvej til stort jollestævne

Vinden var i det friske hjørne til SailExtreme og TORM Junior Grandprix i weekenden d. 14.-15. maj – et stævne, der blev afviklet i køligt forårsvejr.

På trods af den noget friske vind kunne langt de fleste sejlere dog beherske forholdene, omend der søndag middag kom en kraftig vind- og regnbyge, som lagde mange joller på hovedet og indirekte lukkede stævnet for mange, som blev sendt i land. Af feltet i TORM Junior Grandprix var det kun Optimist A, som sejlede videre efter bygen – ganske imponerende at sejlerne kunne beherske så hårde forhold!

Sideløbende med TORM Junior Grandprix deltog ungdoms- og voksenklasserne Europe, Laser (Standard, Radial og 4.7), 29er, A-Cat og Contender. I flere af klasserne var der international deltagelse af svenskere, nordmænd, tyskere samt amerikanere. Sågar havde en enkelt deltager fra Australien også fundet vej til Kerteminde.

Legeminister for børn og voksne vandhunde

For første gang i år var en af Dansk Sejlunions legeministre på arbejde og havde om lørdagen adskillige børn og voksne med på vandet på SUP-boards. Legeministeren delte desuden gaver ud til alle deltagere i form af en taske fra TORM A/S, der har et ønske om, at alle skal præmieres til stævner – også dem, der ikke vinder, hvilket vel drejer sig om rundt regnet 98% af deltagerne.

Resultater og galleri:

Se galleri fra TORM Junior Grandprix og Sail Extreme nederst på siden.

Næste stop: TORM Ungdoms Grandprix i YF

I den kommende weekend d. 21.-22. maj lægger Yachtklubben Furesøen farvand til TORM Ungdoms Grandprix, hvor der forventes deltagelse af op mod 100 sejlere fordelt på klasserne 29er, Europe, Hobie Cat 16 SPI og Laser. Igen lægger én af Dansk Sejlunions legeministre vejen forbi og tilbyder aktiviteter på SUP om lørdagen.

Desuden stiller Dansk Sejlunion med banecoaches til sejlerne som led i Dansk Sejlunions talentudvikling. Banecoaches vil være til stede for alle sejlerne og give feedback på sejlernes oplevelser. Som sejler er det en fordel at tage fat i banecoachen og fortælle om, hvad man ønsker hjælp til. På den måde kan banecoachen give god feedback på de relevante ting.

Banecoachen vil være på havnen fra tidlig morgen, og et passende stykke tid før starten bliver der holdt briefing på havnen. Alt afhængigt af vejr og vind vil banecoachen informere om strategi og taktik, og der kan også blive snak om de mere tekniske ting i forhold til bådens opsætning.

På vandet deler banecoachen tiden imellem alle klasser på banen. Det er således ikke afgørende, hvilken bådtype man sejler. Man skal blot tage kontakt til banecoachen og få en snak. Opgaven består helt enkelt i at inspirere, at observere og at give så meget feed-back som muligt til så mange sejlere og trænere som muligt.

Efter sejlads vil der både lørdag og søndag være en de-brief. Her vil banecoachen lave en opsummering på dagens sejlads, og han vil tage fat i de vigtigste generelle emner, der har været på dagen. Sejlerne kan også selv bidrage med sine overvejelser eller man kan stille spørgsmål til banecoachen og de andre sejlere. De-brief bliver ret hurtigt efter, at alle er på land igen.

Klubtrænere og private trænere opfordres til at deltage i aktiviteterne omkring banecoaches og at deltage i setupet. Trænere opfordres også til at deltage i de fælles briefings og til selv at bidrage med inputs og spørgsmål. De to banecoaches til TORM Ungdoms Grandprix i Yachtklubben Furesøen er Daniel Nyborg og Christian Rasmussen fra KC Øst.

Se mere om TORM Grandprix og klassernes øvrige aktiviteter ved at trykke på bannere herunder.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Inline.Campaign.cshtml)

Sail Extreme 2016