Dansk Sejlunion24. august 2016 20:26 af Henrik Tang

Året sidste TORM UGP sejles i Egense

I weekenden d. 27.-28. august sejles årets sidste stævne i TORM Ungdoms Grandprix-serien.

Når Nordøstjysk Kreds inviterer til TORM Ungdoms Grandprix i weekenden d. 27.-28. aug. bliver sejladserne afholdt i farvandet ud for Egense Sejlklub.

Tormlogo Primaer 2016

Årets sidste stævne i TORM Ungdoms Grandprix-serien bliver med deltagelse af 70-80 sejlere i klasserne Laser, Laser Radial, Europe og 29er. Sideløbende med TORM-klasserne bliver der kapsejlads for Laser 4.7, og for de mindste sejlere er der inviteret til ”Fun Cup” i Tera og Feva. Hensigten med "Fun Cup" er, at de mindst prøvede sejlere frem for alt bliver coachet i kapsejlads, så de får blod på tanden til at prøve mere. Med andre ord er der lagt op til rigtig kapsejlads i TORM-klasserne og for Laser 4.7., mens ”Fun Cup” i langt højere grad handler om at introducere til kapsejlads.   

Ny arrangør på banen

Det er ofte sådan, at sejlerne til TORM-stævner er begejstrede for at prøve kræfter med kapsejlads i et nyt farvand. Så der er noget at se frem til! Årets sidste TORM Ungdoms Grandprix bliver arrangeret af en række klubber i Nordøstjysk Kreds med base i Egense Sejlklub – et uprøvet setup i sammenhæng med TORM-stævner. Stævneleder Kirsten Rambøll fortæller:

”Egense Sejlklub er selve stedet for TORM Grandprix, men det er mange klubber i Nordøstjysk Kreds, der er gået sammen om at arrangere stævnet. Klubberne, der er med til at arrangere stævnet er: Egense Sejlklub, Sejlklubben Mou Bro, Bønnerup Strand Sejlklub, Hals Bådelaug, Nibe Sejlklub, Egå Sejlklub, Aalborg Sejlklub, Sejlklubben Limfjorden, Frederikshavn Sejlklub, Hadsund Sejlklub, Strandby Sejlklub og Randers Sejlklub. Så det er mange klubber i Nordøstjysk Kreds, der er med til at løfte stævnet. Vi har været gode til at dele opgaverne på tværs af klubber i kredsen. Alle har været nødt til at læse lidt på lektion, og flere er taget på studieture til kapsejladser i andre mere erfarne klubber. Vores ungdomsgruppe fra kredsen er også på banen, da de står for ”Fun Cup” i Tera og Feva. Man kan sige, at Nordøstjysk Kreds tager et ansvar for at få sat skub i aktiviteterne i regionen ved at samarbejde på tværs af mange klubber for at komme i godt i mål med at afholde et TORM-stævne – et samarbejde vi fremover vil kunne bruge i andre sammenhænge.

Jeg tror rigtig meget på blandingen af nye sejlere i ”Fun Cup” og de mere garvede TORM-sejlere, og jeg håber, at det kan give alle blod på tanden. Og så tror jeg, at fællesskabet på land er vigtigt, så vi har også gjort noget ud af at have den sociale vinkel med i form af blandt andet fællesspisning om lørdagen. Og så bliver det jo efter alt at dømme brandgodt vejr med masser af sol, så vi må bare håbe på, at der også kommer god luft. I hvert fald står vi klar til stævnet”, slutter stævneleder Kirsten Rambøl.

Banecoaches til TORM-klasserne

Til TORM Ungdoms Grandprix i Egense stiller Dansk Sejlunion med to banecoahces. Banecoaches vil være på havnen fra tidlig morgen. Et passende stykke tid inden start, vil der være en briefing på havnen. Tidspunkt og sted annonceres på noticeboard og på facebook ”Dansk Sejlunion Sport”.

Briefingen inden start vil indeholde en vejrudsigt og lidt snak om de mulige overvejelser, man skal have på det strategiske og taktiske plan. Der kan også blive snak om det tekniske, og hvordan båden skal sættes op.

På vandet deler banecoaches tiden imellem alle klasser og alle sejlere på banen. Banecoachens opgave består helt enkelt i at inspirere, at observere og at give så meget feed-back som muligt til så mange sejlere og trænere som muligt.

Efter sejlads vil der både lørdag og søndag være en de-brief. Her vil banecoachen lave en opsummering på dagens sejlads og vil tage fat i de vigtigste generelle emner, der har været på dagen.

Se mere om TORM-stævner og klassernes øvrige aktiviteter på bannere herunder.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Content.Campaign.cshtml)