Dansk Sejlunion27. juli 2016 19:53 af Henrik Tang

Junior Nordisk Mesterskab er i gang

235 juniorer dyster om titlen som Nordisk Mester på Horsens Fjord.

Mesterskaber er mere end resultater

I dagene onsdag d. 27. juli til lørdag d. 30. juli er Horsens Sejlklub vært ved dette års Junior Nordisk Mesterskab for klasserne Optimist, Zoom8, Laser 4.7 og Europe.

Med deltagelse af 235 sejlere fra de nordiske og baltiske lande er der lagt op til et større søslag, hvor det dog ikke alene er resultaterne, der tæller. Til stævnets officielle åbning, som fandt sted tirsdag, citerede Martin Ravn, viceborgmester i Horsens, Nelson Mandela: ”Jeg taber aldrig; enten vinder jeg, eller også lærer jeg”, og gav derefter sejlerne gode råd til, hvordan de kan bruge sejlsport i andre sammenhænge:

”I har arbejdet hårdt og målrettet for at kunne stå her i dag. Disse egenskaber vil være med til at forme jeres fremtidige liv – lige meget om I vinder eller taber i de kommende dages sejladser. Se på personen ved siden af jer. Han eller hun bliver måske den næste nordiske mester. Men han eller hun kan også blive den næste læge, sagfører, lærer, tekniker eller erhvervsleder i vores fremtidige samfund. For I har lært, at gennem hårdt arbejde går drømme i opfyldelse”.

Sejlerne til Junior Nordisk Mesterskab er i alderen 10-18 år med hovedvægt på 12-15årige. Hele foråret har de unge kæmpet i Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Letland og Danmark for at kvalificere sig til stævnet i Horsens.

For mange af sejlerne er ugen en seriøs affære. De drømmer om at klare sig godt og måske en gang komme til VM eller OL, og da sejlsport er en individuel sport, er der kun plads til en enkelt på toppen af podiet.

I klubberne arbejder man derfor meget med at skabe en god atmosfære, hvor man bakker hinanden op, også selv om man er konkurrenter – en mentalitet, der er fælles for de nordiske lande

Professionelt setup båret af frivillige

Afviklingen af Junior Nordisk Mesterskab er båret af frivilligt arbejde, primært forældre til sejlere. Formand for ungdomsafdelingen i Horsens Sejlklub, Klaus Schubert fortæller:

”Vi har sat alle kræfter ind på at skabe et godt og velorganiseret stævne – både for de ca. 250 sejlere og for deres familiemedlemmer på land. Stævnet er udelukkende båret af frivillig arbejdskraft. Vi er en gruppe, der har været i gang med forberedelserne et halvt års tid, og mange flere støder til i uge 30. Vi har desuden modtaget forskellige lokale sponsorater, og uden dem ville det ikke kunne hænge sammen”.

Mere om Junior Nordisk Mesterskab

Se stævnehjemmeside her

Resultater (opdateres løbende)

Zoom8

Optimist – piger

Laser 4.7

Optimist – drenge

Europe


Junior Nordisk Mesterskab 2016