Dansk Sejlunion7. september 2016 18:53 af Henrik Tang

TORM Junior DM afgøres i Sønderborg

© Jan Nielsen
(Arkiv) Foto: © Jan Nielsen

Der er lagt i kakkelovnen til et søslag mellem Danmarks dygtigste juniorsejlere, når TORM Junior DM for Optimist og Zoom8 sejles i Sønderborg i weekenden d. 10.-11. sept.

Havnen i Sønderborg kommer til at summe af liv og glade dage, når ca. 100 sejlere melder deres ankomst til TORM Junior DM i klasserne Zoom8 og Optimist. Sideløbende med DM afholdes der kapsejlads for Optimist B, så der forventes ca. 130 juniorer i Sønderborg til stævnet.

Oplæg om jolleskift til TORM JDM

Lørdag aften holder Sønderborg Yacht-Club et socialt arrangement til TORM JDM i form af fællesspisning for 160 sejlere, frivillige og forældre. Efter middagen er der mulighed for at deltage i et mere fagligt arrangement i form af et oplæg om jolleskift. 

Flere af sejlerne til stævnet står over for at skulle skifte jolletype til næste år. Det er blandt andet en træneropgave at hjælpe og vejlede sejlerne gennem jolleskiftet. Måske er sejlerne usikre, men det kan man imødegå ved at tage nogle træningsaftner ud af det normale program for i stedet at lade sejlerne prøve andre typer af joller/sejlsport – alt afhængigt af, hvilke muligheder klubben har til rådighed. Et jolleskifte kan også blive lettere af at have en løbende dialog mellem træner, sejler og forældre, hvor der er mulighed for at tale om og planlægge sejlsportsaktiviteter lidt længere frem end den næstkommende kapsejlads.

Se invitation her.

Se mere i videoen herunder omkring oplægget om jolleskift lørdag aften.

Der bliver i øvrigt god mulighed for, at de unge sejlere til TORM JDM kan se større highperformance-joller. Samtidig med stævnet for juniorer afholdes der nemlig NoM i 505 med 27 deltagende både fra Danmark, Sverige, Finland og Tyskland. Desuden afholdes der også Danish Open for A-Cat med 19 både og kapsejlads i Formula 18 med 16 både.

Følg resultater fra TORM JDM

Følg resultater her

Se mere om TORM stævner og klassernes øvrige aktiviteter ved at klikke på bannere herunder.

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Inline.Campaign.cshtml)