Dansk Sejlunion24. maj 2017 13:36 af Flemming Ø. Pedersen

Dansk Sejlunion - positivt at vandscootere får eget kørekort

Modelfoto (iStockphoto)

Med nye, skærpede regler vil vandscootere ikke længere være omfattet af speedbådskørekortet.

Den tragiske vandscooter-ulykke i Københavns Havn (6. maj), hvor to unge kvinder blev dræbt, får nu direkte konsekvenser får vandscooternes fremtidige færdsel på vandet. 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har 24. maj præsenteret skitsen til et nyt sæt regler, hvor den vigtigste skærpelse er, at der fra 1. januar 2018 indføres et særligt kørekort til vandscootere. For at få kortet skal føreren ved en praktisk prøve bevise, at man er i stand til at føre en vandscooter på forsvarlig vis.

God beslutning
"En naturlig konsekvens af de kommende regler vil være, at speedbådskørekortet ikke længere giver ret til at føre vandscooter. Det er en god beslutning. Vandscootere og speedbåde er to vidt forskellige fartøjer - ligesom motorcykler og biler - og det er kun naturligt, at der stilles forskellige krav for at få udstedt førerbevis," siger Steen Wintlev, sejladschef i Dansk Sejlunion, i en kommentar til regeringens udspil.

"Vi må så appellere til, at kravene til vandscooterkørekortet bliver så tilpas strikse, at kortet kun udstedes efter grundig uddannelse og prøveforløb. Med tanke på, at sejlere færdes i havne og kystnære områder - det gælder også børn, der skal lære at sejle - så er sikkerheden i disse områder helt central for Dansk Sejlunion, og derfor er dette her et initiativ, som vi vil følge med stor interesse," fastslår Steen Wintlev. 

Læs mere om vandscooterkørekortet her

Foruden selve kørekortet har de to ministre meddelt, at der også bliver arbejdet med bl.a. krav om obligatorisk ansvarsforsikring for vandscootere, som udover det erstatningsmæssige også vil styrke adgangen til at identificere vandscooterne og deres ejere.

Også en mulighed for at konfiskere vandscootere, der føres uforsvarligt, indgår i udspillet fra regeringen.

Parat til at bidrage
Dansk Sejlunion ser frem til at bidrage i den videre udformning af lovforslaget inden for de felter, der berører sejlunionens interesser og ekspertiseområder. Indsatsen vil blive koordineret med Danmarks Motor Union, der har ansvaret for vandscootere som foreningsaktivitet.