Dansk Sejlunion16. april 2018 22:05 af Henrik Tang

Uge 29 Ungdomscruise - på tur mod nære kyster

Når man i Sejler-Danmark efterlyser unge sejlere, så skal man holde øjnene åbne i uge 29. For i år løber "Uge 29 Ungdomscruise" endnu engang af stablen - en begivenhed, der har alt fra tower-trapezing til solbadning og glade sømandsviser ...

Er du ung sejler - og vil du med på ungdomscruise?

Gennem de seneste 7 år har unge sejlere arrangeret deres eget "Uge 29 Ungdomscruise" - en uges sommerferie, hvor tursejlads for unge er i højsædet. Sidste år deltog 17 både med hele 64 unge sejlere mellem 16 og 29 år, hvoraf de fleste var starten og midten af 20’erne. I år håber arrangørerne bag, at 2018 bliver i samme størrelse - hvis ikke et par stykker til.

“I år håber vi på at blive mindst lige så mange unge som sidste år, så vi kan skabe et endnu federe miljø og fællesskab for unge sejlere”, fortæller Frida Hangel, der er med i planlægningsgruppen af "Uge 29 Ungdomscruise". “Ungdomscruiset er et koncept lavet og styret af unge for unge. Uafhængigt af klub, klasse, niveau og bådtype har de unge mulighed for at mødes i et fællesskab omkring sejlads. Et fællesskab der skal være med vække og vedligeholde lysten og interessen for sejlerlivet hos unge.”

Styregruppen har gjort alt for at holde konceptet omkring "Uge 29 Ungdomscruise" simpelt: Det betyder intet deltagergebyr eller skjulte udgifter. Hver båd står selv for at dele udgifterne til mad og havnepenge, og så må man internt på båden aftale, hvor godt og luksuriøst man vil leve i forhold til mad og snack.

Keep it simple - og kvajevest

I 2018 lægger cruiset ud fra Middelfart Havn, hvorfra ruten lægges dag for dag alt efter vejr, både og besætninger. Informationen omkring den kommende dags destination bliver givet til det daglige skippermøde, hvor skipperne fra hele flotillens både samles, når sidste båd er kommet i havn.

Til skippermødet bliver der udover den kommende dagsdestination også “en kåring af”, hvem der modtaget dagens kvajevest. En stor orange redningsvest, der gives til dagens bommert, og som skal bæres til det næstkommende skippermøde.

Sådan kommer du med på "Uge 29 Ungdomscruise"

Hvis du sidder og tripper efter at komme med, kan du være rolig. Du kan stadig nå at komme med på Uge 29 Ungdomscruise. Se efter begivenheden “Uge 29 Ungdomscruise 2018” på facebook!

Hvis du er for travlt optaget eller ikke helt føler dig så ung mere, kan du følge med på facebooksiden eller på vores instagram #uge29ungdomscruise, hvor der hver dag vil være en ny båd i flotillen, der er udnævnt til at styre “Dagens Takeover” og vise ungdomscruiset fra cockpittet af deres båd.

En deltagers erfaring fra det første - men ikke sidste - ungdomscruise

“At kunne vise hvad vi elsker ved sejlads til nogle af vores venner uden så meget sejlererfaring, og at dele oplevelsen med hinanden er mega fedt. Vi var fire drenge afsted på min båd, en Sagitta 26, som sejlede afsted fra Århus et par dage før sammen med en anden båd, som også skulle deltage på Uge 29 ungdomscruise. Fællesskabet, det gode humør, de kolde øl og lækre grillmad og de skæve indslag kombineret med sejlads gjorde "Uge 29 Ungdomscruise" til en fast tradition for os. Vi ses helt sikkert igen i 2018 til en endnu vildere ferie på vandet”, fortæller Frederik Witt på 23 år, der var med på Uge 29 Ungdomscruise for første gange i 2017, efter at have set om turen på facebook.

Uge 29 Ungdomscruise