Dansk Sejlunion22. maj 2018 18:42 af Henrik Tang

1500 mennesker til Grandprix fik smagt på sommervejret

Anders Lund
Foto: Anders Lund

Årets andet Dansk Sejlunion Grandprix d. 19.-20. maj i Kerteminde bød på masser af sejlads og liv på havnen for ca. 1500 mennesker.

Da over 400 sejlere, forældre, søskende og frivillige til Sail Extreme og Dansk Sejlunion Grandprix holdt en weekend i sejlsportens tegn i Kerteminde var der ifølge arrangørens skøn samlet ca. 1500 mennesker på havnen i Kerteminde. 

Der var med andre ord tale om en decideret sejlerfest i weekenden d. 19.-20. maj, hvor årets andets Dansk Sejlunion Grandprix blev afviklet i perfekte sejladsforhold og strålende solskin i forbindelse med det legendariske fynske stævne ”Sail Extreme”, arrangeret af Kerteminde Sejlklub. Med en stor indsats fra klubbens frivillige i kombination med gode sejladsforhold betød det masser af sejladser i alle de deltagende klasser. Se stævneresultater og ranglister efter 2. stævne i Grandprix-serien.

Banecoach-funktion og den danske model

Foruden at Dansk Sejlunion Grandprix-serien udgør den nationale del af DS stævnekoncept for de mest aktive junior- og ungdomsjolleklasser, er de enkelte stævner også en del af trænings-setup for ungdomssejlere på internationalt niveau. I blandt andet den forbindelse stiller Dansk Sejlunion banecoaches til rådighed til flere Grandprix-stævner. Banecoachenes funktion er, at alle sejlere - uanset niveau -  i storjolle-klasserne har en erfaren træner at kunne sparre med, ligesom banecoachen giver feedback til hele gruppen af sejlere i de relevante klasser på tværs af niveauer – altså en banecoach-funktion, som hænger nøje sammen med træning efter ”Den danske model”. Se video herunder, hvor 29er-sejlerne Mads Pedersen og Elton Engkilde (KDY) samt Europe-sejler Nicklas Boserup (Faaborg Sejlklub) fortæller om deres oplevelse af banecoach-funktionen under stævnet i Kerteminde.  

Træningssamling forud for næste Grandprix-stævne i Århus

Det næste stævne i Dansk Sejlunion Grandprix-serien afholdes med Århus Sejlklub som arrangør d. 2.-3. juni. De spritnye faciliteter i Aarhus internationale sejlsportscenter tages i brug i forbindelse med Grandprix-stævnet. Tilmeldingsfristen til Dansk Sejlunion Grandprix d. 2.-3. juni i Århus er lørdag d. 26. maj. Tilmelding til stævnet foretages her.

Forud for Grandprix-stævnet afholdes der træningslejr for de mest aktive ungdomsklasser og de Olympiske klasser. Temaet for træningslejren er taktik. Der vil eksempelvis blive filmet fra droner med henblik på videoanalyse for på den måde at skabe større forståelse for taktiske situationer og valg. Træningssamlingen er tilrettelagt ud fra ”Den danske model”, sådan at mindre øvede sejlere får mulighed for at tilegne sig viden fra trænere og sejlere på internationalt niveau i de olympiske klasser. Der forventes således også deltagelse af udenlandske sejlere til træningslejren, der - sammen med lejrens danske deltagere på internationalt niveau - kan teste Århus-bugten inden deres deltagelse i ”Hempel Sailing World Championships” i august. Efter træningslejren afvikles der således også kapsejladser i 49er, 49er FX og Nacra 17 sideløbende med Dansk Sejlunion Grandprix.

Se mere om træningslejren her.
Tilmelding til træningslejren foretages her.