Dansk Sejlunion20. maj 2019 12:36 af Flemming Ø. Pedersen

Bronze til Cenholt og Lübeck ved Nacra-EM

Lin og C.P. længst til højre - bronze ved EM for Nacra 17. Guld og sølv blev vundet af britiske besætninger. Foto: Lloyd Images

En fjerdeplads i Medal Race sikrede dansk EM-bronze i Nacra 17 til Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck. Spinkel medaljechance glippede i 49erFX.


Søndag hentede dansk sejlsport årets første mesterskabsmedalje i en OL-klasse.

Det skete, da Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck hentede bronze ved Nacra 17-klassens EM i Weymouth, England.

Forud for det afsluttende Medal Race lå danskerne på en samlet fjerdeplads – med muligheder for at blive alt mellem ét og seks.

Finalesejladsen blev afviklet i ekstremt lette vindforhold, og her formåede danskerne med en fjerdeplads at avancere en enkelt plads i tabellen til den samlede tredjeplads.

Medaljen er sikret - første interview. Video: Kristian Kjærgaard

"Vi er glade. Det har været en lang uge, hvor vi startede godt, men havde en tung lørdag, så det handlede virkeligt om at trække sig selv op i dag (søndag, red.)," sagde Lin Ea Cenholt.

"Det var et svært Medal Race, der var næsten ingen vind, og vi har ikke været hurtige i let luft, men vi sejler et godt taktisk ræs, hvor vi holder italienerne bag os med nok både. Og det var dét, der skulle til," uddybede Christian Peter Lübeck.

Cenholt og Lübeck har sejlet med i front gennem hele EM. De førte tilmed en overgang. Men mod slutningen af ugen faldt vinden i styrke, og de måtte indkassere nogle tungere placeringer, som før Medal Race sendte dem ned på en samlet fjerdeplads.

To britiske besætninger fordelte guld og sølv, mens de forsvarende italienske verdens- og europamestre blev sendt fra første- til fjerdepladsen efter et mislykket Medal Race. Se slutstillingen her

Det er andet år i træk, at Lin og C.P. vinder bronze ved EM. Også ved VM i Aarhus i 2018 var de tæt på medaljerne – men mistede chancen, da Medal Race på sidstedagen måtte aflyses som følge af manglende vind.

Chancen glippede i 49erFX
Også i 49erFX, der afviklede EM ved samme stævne, var der dansk medaljemulighed. Det krævede en topplacering i Medal Race til Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.

Desværre måtte de nøjes med en syvendeplads i finalesejladsen, hvilket ikke var nok til at nå op i medaljerne – Baad og Thusgaard slutter EM på en sjetteplads.

Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby sluttede som nummer ni ved EM. 
Her er slutresultatet fra 49erFX