Dansk Sejlunion12. december 2019 17:37 af Flemming Ø. Pedersen

SailGP – en fantastisk nyhed for dansk sejlsport

Line Markert, formand for Dansk Sejlunion

Med nyheden om et dansk SailGP-hold fra 2020 rykker Danmark ind på én af international sejlsports mest spektakulære scener. Samtidig får unge danske sejlere et nyt drømmemål, siger Dansk Sejlunions formand, Line Markert.

Danmark blev onsdag præsenteret som syvende nation i sejlsportens nye superliga, SailGP. Med Rockwool som hovedsponsor er der banet vej for en foreløbig treårig satsning med en dansk båd i de actionmættede SailGP-sejladser, der afvikles i kystnære og publikumsvenlige rammer rundt om i verden.

"Det er en fantastisk nyhed, som vil rykke Danmark ind på én af international sejlsports mest spektakulære scener," siger Dansk Sejlunions formand, Line Markert, i en kommentar til den danske SailGP-lancering – og fortsætter:

"SailGP har i sin første sæson samlet et imponerende galleri af verdens bedste sejlere, som vi kender fra bl.a. OL og America's Cup. Her mødes de i et sejladsformat, som er tv- og publikumsvenligt på en måde, som vi sjældent eller aldrig tidligere har set."

"Tanken om, at vi nu skal se et dansk flag tone frem i feltet, når det går løs igen fra februar 2020, er ganske enkelt gåsehudsfremkaldende. Jeg er imponeret over det forarbejde, som det danske team med Jonas Høgh-Christensen i spidsen har leveret. Og jeg kipper med flaget over at se Rockwool gå ind og engagere sig i dansk sejlsport på dette niveau."

En drøm at se SailGP i Danmark
"Det vil være en drøm at se SailGP-feltet præsenteret for et dansk publikum. Sidste år så vi, hvordan både OL-klassernes VM og Volvo Ocean Race's fly-by i Aarhus trak tusindvis af tilskuere på havnen. Det vil SailGP også gøre. Ja, formentlig vil vi se tilskuerinteresse for sejlsport på et niveau, vi aldrig tidligere har oplevet i Danmark."

"Samtidig glæder jeg mig over de nye døre, som et dansk SailGP-hold kan åbne for ambitiøse danske sejlere. Nu får vi for alvor et nyt spor ved siden af vores OL-klasser – og nye drømmemål for de mange unge danske sejlere, vi har i klubber over hele landet. Drømme, ambitioner og store oplevelser er noget af dét, der kan motivere talentfulde sejlere. Med Danmark i SailGP kan drømmene blive til virkelighed," siger Line Markert.