Dansk SejlunionHoldsejlads

Mere holdsejlads i sejlklubberne!

Hvorfor sejle holdsejlads?

Der er mange gode grunde til at prøve kræfter med holdsejlads. For det første synes sejlerne, at det er vildt sjovt! Men holdsejlads er derudover også lærerigt i forhold til kapsejladsregler og dét at samarbejde.

Grundlæggende drejer holdsejlads sig om at få hele holdet med - og ikke bare selv at sejle hurtigt. Eftersom det kræver samarbejde på tværs af sejlernes niveau på det enkelte hold, er sejladsformen i høj grad et nuanceret redskab til pædagogisk læring for sejlere på alle niveauer.

Sejlsport er også holdsport!

Samarbejde og team spirit er vigtigt i holdsejlads, og er holdets samarbejde godt, har mindre rutinerede sejlere mulighed for at opnå flotte resultater.

Ved at sejle holdsejlads får sejlerne dermed den samme oplevelse som i mange andre idrætsgrene: nemlig at man deler oplevelserne med andre i stedet for kun at opnå individuelle resultater. Bl.a. fordi præstationerne afhænger af alles indsats, er holdsejlads også en motiverende genvej til at blive dygtig til andre typer kapsejlads.

Kom godt igang!

Hvis din klub ønsker at arrangere holdsejlads enten på klubniveau, med naboklubberne eller til andre arrangementer, kan du læse alt det grundlæggende om holdsejlads i Dansk Sejlunions hæfte "Holdsejlads - kom godt i gang".

Udover en introduktion til holdsejlads i almindelighed og de elementære regler, indeholder hæftet også træningsøvelser, baneeksempler og meget andet.

Herunder finder du links, som kan gøre det nemmere at arrangere en lokal holdkapsejlads.

Holdsejlads Indbydelses Skabelon
Eksempel Paa Weekendprogram For Holdsejlads
Holdsejlads Bane Eksempler
Holdsejlads Sejladsbestemmelser
Holdsejlads Strategi Og Taktik
Holdsejlads Flight Skema
Holdsejlads Pointsystem

Tormlogo Primaer 2016

Senest opdateret: 13. januar 2017