Dansk Sejlunion9. oktober 2016 20:58 af Henrik Tang

TORM Hold-DM for Optimist i hjertet af København

Mogens Hansen

TORM Hold DM for Optimist blev en stor succes med 40 sejlere fordelt på 10 hold. Sejladserne foregik på Peblingesøen midt København - og tiltrak langt flere tilskuere og nysgerrige, end sejlsporten normalt oplever.

Det er ikke hver dag, unge sejlere får oplevelsen af at sejle kapsejlads i indre København! Men det skete her i weekenden, 8.-9. oktober, hvor Søernes Sejlklub og KDY var værter for årets ”TORM Hold-DM for Optimist”.

40 Optimist-sejlere fordelt på 10 hold fik en helt unik oplevelse af holdsejlads i urbant miljø på Peblingesøen. Basen var Søpavillonen på Danmarks mest trafikerede gadehjørne, og stævnet, som var velbesøgt af nysgerrige folk, gik således ikke ubemærket hen.

Forud var spørgsmålet, hvordan specielt vindforholdene ville påvirke mulighderne for at afvikle sejladser med høj sportslig kvalitet. Heldigvis valgte vejrguderne at lade vinden blæse fra en optimal nordøstlig retning - på langs af søen - både lørdag og søndag. Start og måltagning foregik dermed lavet få meter fra terrassen på Søpavillonen, så publikum kunne komme helt tæt på de unge stjerner.

 J9p7510

Da sejladserne sluttede søndag, var det med den ene værtsklub, KDY, øverst på podiet - foran Yachtklubben Furesøen og med Sundkredsen på tredjepladsen.

TORM Hold-DM - slutstilling
1: Kongelig Dansk Yachtklub
2: Yachtklubben Furesøen
3: Sundkredsen
4: Horsens Sejlklub
5: Skovshoved Sejlklub
6: Kongelig Dansk Yachtklub
7: Skovshoved Sejlklub
8: Sletten Bådeklub
9: Team Fyn (Kerteminde Sejlklub, Thurø Sejlklub, Faaborg Sejlklub)
10: Snekkersten Skotterup Sejlklub

Imponeret OL-speaker
For at give stævnet ekstra liv, var der indkaldt livespeakere, så publikum blev holdt ajour, og forbipasserende kunne få et indblik i, hvad der foregik. De to tidligere elitesejlere Jonathan Bay og Henriette Koch leverede lydkulissen med information og interviews af sejlerne.

”Det var et forrygende arrangement. Masser af gange har det været drøftet, hvordan man kunne arrangere kapsejlads på søerne – bl.a. i 49er-klassen, mens jeg var med. Der er lagt kæmpe energi og et stort gåpåmod fra arrangørernes . Det viser bare, at hvis man kaster sig ud i det, så giver det et fantastisk afkast," sagde speaker Jonathan Bay, om sin oplevelse af stævnet.    

"Faktisk er det et af de bedst arrangerede event-stævner, jeg har været med til i Danmark. Når man gør noget som det her, kan man få flere tusinde mennesker forbi, så ud over, at det er et DM i holdsejlads, er det også en eksponerings-event, der virkelig har sin ret," sagde Bay, der blev landskendt som OL-speaker på TV2.

"I forhold til den sportslige del er jeg temmelig imponeret. Der var ikke en finger at sætte på afviklingen, så stor ros til de frivillige og baneledelsen med Peter Lübeck i front. Der blev sejlet 71 sejladser på to dage, og da vi på et tidspunkt tog pulsen på, hvordan vi var i forhold til tiden og de planlagte sejladser midt på lørdagen, var der kun ét minuts forsinkelse. Det er toprutineret og professionelt!," fastslog Jonathan Bay.

Se mere om resultater her.

Se stort galleri - foto: Mogens Hansen

TORM Hold DM Optimist 2016