Dansk Sejlunion2. november 2017 23:15 af Henrik Tang

Verdens største surfcamp med deltagerrekord i Klitmøller

Flere end 70 børn og unge var tilmeldt Young Gun Classic surfcampen, som for 13. år i træk blev afviklet i Klitmøller i efterårsferien.

Søndag den 15. oktober stod godt 70 børn og unge forventningsfuldt i kø for at tjekke ind til verdens koldeste surfcamp, der for 13. år i træk blev afviklet i Klitmøller. Og bag dem stod et hold af forældre, søskende og trænere, så alt i alt var godt 200 surfinteresserede engageret i den efterhånden legendariske surfcamp, som gennem årene har skabt både undren og respekt langt udover landets grænser. For hvordan får man så mange børn – og for den sags skyld også deres forældre – til at hoppe i Vesterhavet på en årstid, hvor nattefrost nævnes i hver anden TV-udsendelse?

Temperaturen ingen hindring

Svaret er enkelt ifølge Sebastian Kornum, der sammen med sin familie stod for afviklingen, og selv tog rollen som træner og instruktør:

”Rent temperaturmæssigt er det faktisk ikke det store problem. Pulsen er høj, og vi er klædt godt på i varme dragter og med hætter og huer. Det er legen i vandet og det sociale samvær, der driver værket, og på dét punkt er Young Gun Classic ret unikt. Man leger med vandet fra morgen til aften, og der skabes fantastiske sociale relationer både mellem de unge og deres forældre. Young Gun Classic er måske mest af alt en aktiv surf-familieferie, og det betyder, at forældrene er nemmere at drive med, og det er netop forældres engagement, der skal til for at børn får mulighed for at dyrke vandsport.”

Det sociale hitter

Sebastian fortsætter: ”Campen har gennem årene udviklet sig fra at være en windsurfcamp til i dag at være en bred camp med mulighed for al slags surf. Også kitesurf, SUP og almindelig bølgesurf. Når man tilmelder sig, bliver man spurgt, hvad man har mest lyst til under camp’en, og her er svarene lidt sjove. De fleste har windsurf som første prioritet, men på en klar andenplads kommer ’fælles spisning’. Det minder os lige om, at det sociale også skal prioriteres højt.”

Trænerteam’et skaber trygheden                 

Sebastian Kornum havde i år sammensat et hold med seks trænere, der alle har været deltagere i tidligere års camps og derfor kender udfordringerne og overvejelserne, som unge surfere står overfor. Tryghed er den altafgørende faktor, men derudover skal der også være styr på den tekniske rådgivning. Hver morgen kl. 10.00 samledes deltagerne i årets camp i Redningshuset i Klitmølller, hvor dagens program og muligheder blev gennemgået. Herefter kørte familierne ud til 3-4 lokale spots, afhængigt af vind og vejr og teknisk niveau. Om aftenen samledes man igen til de populære fællesspisninger.

God støtte til arrangørerne

Young Gun Classic støttes af den lokale surfklub NASA i Klitmøller, og også af Dansk Sejlunion, der blandt andet byder ind med støtte via tilskudsordning for klasseorganisationer. Idrætsskolerne i Oure støttede campen ved at sende en af deres instruktører, Jeppe Djurtoft, som stod for undervisning af kitesurferne. Endelig bakkede den lokale surfbutik WestWind op med lån af surfboards og det uundværlige vildmarksbad, som boblede med varmt vand gennem hele campen. Se stemningsbilleder i galleri herunder.

Young Gun Classic 2017