Dansk Sejlunion31. januar 2018 14:11 af Flemming Ø. Pedersen

Masser af sjove både - alt for få kvinder

WOW bliver navnet på det nye kvindenetværk. Fra venstre: Nynne Ammundsen (Sejlsportsligaen), Line Markert (DS-formand) og de to WOW-skabere, Henriette Koch og Josefine Boel Rasmussen

Women on Water. Eller bare WOW.. Det er navnet på det nye sejlernetværk, der skal få flere kvinder på vandet. Ikke mindst i de mange nye J/70'ere og øvrige sportsbåde rundt i landet. Netværkets første træninger foregår i marts på Øresund.

40 kvindelige sejlere samlet på ét sted. Det sker ikke hver dag - men det skete en tirsdag aften i Hellerup, helt præcist i brillebutikken Poul Stig, der lagde adresse til kick off-mødet for det nye netværk for kvindelige sejlere.

Bliv medlem af WOW på Facebook

Dansk Sejlunions formand, Line Markert, var indbudt som "speciel guest", hvor hun fik til opgave at afsløre navnet på det nye netværk. WOW hedder det (udtales wauw), og bogstaverne står naturligvis for "Women On Water", som netop er, hvad det hele går ud på. 

31Wow300118

"Vi oplever, der er ALT for få kvinder ude på havet. Mange vil gerne, men det er svært at få nogen med ud, hvor det er sjovt - det gælder både i træning og ved kapsejlads," forklarer Henriette Koch (KDY), tidligere OL-sejler i 470 og nu den ene af to initiativtagere til WOW.

Den anden WOW-skaber, matchracesejler Josefine Boel Rasmussen (KDY), supplerer:

"Vi kan ikke fylde bådene ud. Vi kan ikke finde nok at træne med og mod. Så vi træner med mændene, men vi vil også gerne træne med nogle kvinder."

 Dsc1034xxaaw

Opfordringen til kvinderne om at komme på vandet flugter med, at flere og flere sejlklubber skærper deres tilbud i form af investeringer i attraktive sportsbåde.

"Lige nu er der rigtigt mange sjove både. Mange klubber køber J/70'ere, vi har Ligaen, og vi har matchrace. Mulighederne er der, vi skal bare gribe dem og komme på vandet," fastslår Henriette Koch.

Img 2906Aaw

Line Markert er begejstret for det nye tiltag:

"Jeg synes, det er et fantastisk koncept, som åbner for et netværk blandt kvinder, der gerne vil ud og have saltvand i håret en gang i mellem, men ikke nødvendigvis kan forpligte sig hver uge," lyder det fra Dansk Sejlunions formand.

WOW's første konkrete aktiviteter bliver fem træningslørdage i marts, april og maj. Det foregår i Skovshoved - med KDY's J/70'ere til rådighed.

"Lige nu starter vi på Øresund. Men senere vil vi også gerne videre ud i landet, fx Middelfart, Aarhus og andre steder, hvor der er klubber, som investerer i at have både til rådighed," siger Josefine Boel Rasmussen.

Ligesom Youngsters-konceptet for de 15-23 årige sejlere, så er også WOW-netværket forankret som en del af Sejlsportsligaens familie.

"Ligaen er fælles med WOW i ønsket om at få flere kvinder på vandet. Så det er et initiativ, vi kun kan bakke op om, og vi håber at kunne hjælpe det på vej ved at lade det være en del af ligafamilien sammen med Youngsters," forklarer Nynne Ammundsen, brand manager i Sejlsportsligaen.

27Wow300118